به گزارش روابط عمومی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، دکتر محمدصادق خیاطیان در آئین افتتاحیه دورههای حکمرانی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه داشتن ساختار و نهاد خوب از الزامات حکمرانی است، گفت: همه صاحبنظران متفقالقول معتقدند در یک نظام حکمرانی، اگر نیروی انسانی کارآمد، توانمند و متخصص وجود نداشته باشد قطعا آن نظام، نظام کارآمدی نخواهد شد.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری گفت: در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اگرچه زحمات زیادی برای تربیت نیروی انسانی کشیده شد، اما در طول این دوران افرادی را در مناصب مختلف مدیریتی و سطوح کارشناسی داشتهایم که یا با آزمون و خطا به تجربه رسیدند یا دانش خودشان باعث شد تا در نهایت صاحب تجربه شوند؛ از سویی دیگر افرادی هم بودند که سعی داشتند در مسیر راه، تجربه کسب کنند و چه بسا با این رویه کشور را با بحرانهایی نیز روبرو کردند.
وی افزود: اگر در بخشی مشکل و چالشی وجود داشت مشاهده میکردیم که نیروی انسانی توانمند و کارآمد در آن بخش حضور نداشت و این مسئله برای کشور آسیبزا شده بود.
خیاطیان تصریح کرد: اگرچه تاکنون دستاوردهای خوبی در زمینه تربیت نیروی انسانی کارآمد و متخصص در کشور حاصل شده است اما بهرغم این دستاوردها همچنان نیازمندی برخی از حوزهها در تربیت نیروی انسانی بالا است.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به تکثر نخبگان در کشور و ضرورت بهرهگیری حداکثری از ظرفیتها و توانمندیهای آنها، گفت: امروز نخبگان فراوانی در کشور تربیت شدهاند، اما آیا از این ظرفیت در حوزههای مدیریتی به نحو احسن استفاده شده است و آیا زمینه ابراز توانمندی برای نخبگان فراهم است؟ آیا نخبگان ما امروز آنقدر تجربه و مهارت کسب کردهاند که بتوانند سازمان یا موضوعی را حکمرانی و مدیریت کنند؟
وی تصریح کرد: هرچند در حال حاضر ظرفیتهایی برای بکارگیری نخبگان در حوزههای مدیریتی به وجود آمده است اما هنوز در این موضوع با چالشهایی مواجهیم. باید تلاش کنیم افرادی دارای تخصص با درجه استاندارد مدیریتی در تراز انقلاب اسلامی تربیت و از آنها استفاده کنیم.
خیاطیان در ادامه با اشاره به افتتاح دورههای حکمرانی در دانشگاه تهران اظهار کرد: به نظر بنده، این دوره از آموزش حکمرانی که در دانشگاه تهران با حمایت مرکز بررسیهای استراتژیک و اندیشکده سیاستپژوهی منابع انسانی اسما دنبال میشود باید به موضوعات راهبردی کشور بپردازد.
وی با بیان اینکه برگزاری این دورههای حکمرانی بسیار حائز اهمیت است و باید آن را به فال نیک گرفت، اظهار امیدواری کرد که برگزاری چنین دورههایی بیش از گذشته در کشور مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در ادامه خطاب به دانشجویان دوره آموزش حکمرانی که در جلسه حاضر بودند، گفت: به این دوره آموزشی صرف اینکه در آن شرکت و گواهینامهای با تایید دانشگاه میگیرید که میتواند رزومهای برای آینده شغلیتان باشد نگاه نکنید، بلکه در نظر داشته باشید شما به عنوان یک فرد متخصص، متعهد، کارآمد و انشاالله مدیر در جمهوری اسلامی تربیت میشوید.
خیاطیان ادامه داد: از ظرفیت و ابزارهای آموزشی این دوره استفاده کنید. اساتید صاحبنام و صاحب تجربهای که در این دوره آموزشی حضور دارند به شما کمک میکنند مسئلهشناسی و دانش خود را تقویت کنید.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که این دوره حکمرانی برای سایر بخشهای کشور الگو باشد و سایر نهادها نیز این مسیر را دنبال کرده و آن را توسعه دهند.
گفتنی است دانشکده میانرشتهای حکمرانی، آبان سال ۱۴۰۰ در پی امضای تفاهمنامه همکاری سهجانبه میان مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، دانشگاه تهران و اندیشکده سیاستپژوهی منابع انسانی اسماء راهاندازی شد.
دورههای آموزشی این دانشکده در بستر فضای مجازی یا کلاسهای حضوری با تدریس اساتید دانشگاه، با استفاده از ظرفیتهای مرکز آموزشهای آزاد دانشگاه تهران و مرکز آموزشهای الکترونیکی این دانشگاه و همچنین ظرفیت اندیشکده سیاستپژوهی منابع انسانی اسماء برگزار میشود.
درگاه مرکز پژوهشی آرا
تاریخ انتشار: شنبه ۳ سپتامبر ۲۰۲۲
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۶ ژوئن ۲۰۲۱
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۶ می ۲۰۲۱
تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۴ می ۲۰۲۱
تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۷ می ۲۰۲۱
تاریخ انتشار: شنبه ۱۵ می ۲۰۲۱
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۲ می ۲۰۲۱
تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۰ می ۲۰۲۱
تاریخ انتشار: شنبه ۸ می ۲۰۲۱
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۵ می ۲۰۲۱
Displaying 1 - 10 (of 176 posts)
صفحهها
Displaying 1 - 10 (of 176 posts)
مرکز پژوهشی آرا، در گزارش اخیر خود با عنوان «تحلیل نظرات نامزدهای ریاست جمهوری در فضای مجازی» به مطالعه و بررسی محتوای تولید شده توسط نامزدهای ریاست جمهوری پرداخته است. در این گزارش، کانالهای رسمی ارتباطی هر هفت نامزد ریاست جمهوری (سایت، شبکه اجتماعی اینستاگرام، تلگرام، توییتر) مورد متنکاوی قرار گرفته است و نتایج حاصل از آن براساس نظام مسائل اصلی کشور (تولید شده در مرکز پژوهشی آرا) و نظرات مردم در فضای مجازی تحلیل و تفسیر شده است.
علاقمندان میتوانند به منظور اطلاع از نتایج پژوهش، چهارشنبه ۱۴۰۰/۳/۲۶ساعت ۱۸الی۱۹ به آدرس اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا https://www.instagram.com/ararc_irمراجعه کنند.
آدرس کلاپ هاس: https://www.clubhouse.com/event/M50jzRD4
دانلود فایل
مرکز پژوهشی آرا در دوازدهمین نشست از سلسله نشست های حکمرانی فناورانه، به نقد و آسیب شناسی مواجهه جامعه ایران با شبکه های اجتماعی موبایل محور پرداخته است.
در این نشست که شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۰ رأس ساعت ۲۳ از طریق صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا قابل مشاهده است، مهندس میثم عسگری، مدیرعامل آیگپ و دکتر ابوطالب صفدری، نویسنده و پژوهشگر حوزه سیاستگذاری، با مرور تاریخی و جریانی ورود پیام رسان ها به زیست جامعه ایرانی، به آسیب شناسی این حوزه می پردازند.
گفتنی است پیام رسان های موبایل محور از سا۱۳۹۱ وارد فضای ایران شدند و در طی این سال ها این پدیده هم مثل دیگر پدیده های وارداتی، با عوارض متعدد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی امنیتی روبرو بوده است.
نشست های آنلاین حکمرانی فناورانه به همت اندیشکده های مرکز پژوهشی آرا در صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا به آدرس ararc_ir منتشر می شود.
در یازدهمین نشست آنلاین مرکز پژوهشی آرا بررسی می شود؛
فناوری های زیستی؛ موتور محرک تحقق حکمرانی فناورانه
مرکز پژوهشی آرا در یازدهمین نشست از سلسله نشست های حکمرانی فناورانه، به سراغ فناوری های زیستی رفته است.
در این نشست که سه شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۰ رأس ساعت ۲۳ از طریق صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا قابل مشاهده است، دکتر حسن جلیلی، مدرس دانشگاه و دکتر جلیل فلاح، محقق شرکت به بان فارمد در گفت و گو با ابوطالب صفدری، نویسنده و پژوهشگر حوزه سیاستگذاری و کارشناس میزبان نشست، به بررسی جایگاه فناوری های زیستی در عرصه حکمرانی و سیاستگذاری کشور پرداخته اند.
گفتنی است طبق اسناد برنامه های توسعه، جمهوری اسلامی ایران باید در پایان برنامه ششم به ۳ درصد از سهم بازار جهانی زیست فناوری دست می یافت.
نشست های آنلاین حکمرانی فناورانه به همت اندیشکده های مرکز پژوهشی آرا در صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا به آدرس ararc_ir منتشر می شود.
در دهمین نشست آنلاین مرکز پژوهشی آرا مطرح شد؛
اپراتورها و پیام رسان های داخلی بازیگران مهم تحقق حکمرانی فناورانه
دهمین نشست از سلسله نشست های حکمرانی فناورانه مرکز پژوهشی آرا، به نقش اپراتورها و پیام رسان های داخلی در تحقق حکمرانی فناورانه می پردازد.
در این نشست که سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ رأس ساعت ۲۳از طریق صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا قابل مشاهده است، دکتر رضا توکلی مدیرعامل تالیا و مهندس میثم عسگری مدیرعامل پیام رسان آیگپ در گفت و گو با ابوطالب صفدری، نویسنده و پژوهشگر حوزه سیاستگذاری و کارشناس میزبان نشست، به واکاوی نقش داده های اطلاعاتی در عرصه حکمرانی و سیاستگذاری کشور پرداخته اند.
گفتنی است به اذعان اغلب کارشناسان، حکمرانی در عرصه داده های اطلاعاتی یکی از اساسی ترین پیش نیازهای حکمرانی فناورانه به شمار می رود.
نشست های آنلاین حکمرانی فناورانه به همت اندیشکده های مرکز پژوهشی آرا در صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا به آدرس https://www.instagram.com/ararc_ir/ منتشر می شود.
در نهمین نشست مرکز پژوهشی آرا بررسی می شود؛
فرصت ها و چالش های بهره مندی از رمز ارزها در مراودات تجاری
نهمین نشست از سلسله نشست های حکمرانی فناورانه مرکز پژوهشی آرا، به موضوع استفاده از رمز ارزها می پردازد.
در این نشست که یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ رأس ساعت ۲۳از طریق صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا قابل مشاهده است، امید علوی، نائب رئیس کمیسیون رمزارز و بلاکچین نصر کشور و حمیدرضا طهماسبی پژوهشگر بلاکچین و رمز ارز در گفت و گو با ابوطالب صفدری، نویسنده و پژوهشگر حوزه سیاستگذاری و کارشناس میزبان نشست، به بررسی امتیازات و مخاطرات ایجاد بسترهای قانونی برای استفاده از رمز ارزها در مراودات تجاری کشور پرداخته اند.
شایان ذکر است در سال های اخیر، تنظیم مقررات برای رمزارزها، از مسائل بزرگ قانونگذارها بوده و همچنان بسیاری از کشورها بهدنبال تدوین دستورالعملی برای افزایش نظارت و قانونمند سازی معاملات با این نوع ارزها هستند.
نشست های آرا پلاس به همت اندیشکده های مرکز پژوهشی آرا در صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا به آدرس ararc_ir منتشر می شود.
در هشتمین نشست مرکز پژوهشی آرا بررسی می شود؛
حرکت به سمت حکمرانی غیرمتمرکز با بهره گیری از فناوری بلاکچین
هشتمین نشست از سلسله نشست های حکمرانی فناورانه مرکز پژوهشی آرا، به موضوع حکمرانی غیرمتمرکز می پردازد.
در این نشست که چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ رأس ساعت ۲۳ از طریق صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا قابل مشاهده است، امیر عباس امامی، مدیرعامل کارچین و پژوهشگر اقتصاد بلاکچین و حمیدرضا طهماسبی پژوهشگر بلاکچین و رمز ارز در گفت و گو با ابوطالب صفدری، نویسنده و پژوهشگر حوزه سیاستگذاری و کارشناس میزبان نشست، به تبیین فرصت های بهره مندی از فناوری دفاتر توزیع شده یا بلاکچین در حکمرانی می پردازند.
گفتنی است در حال حاضر دولتهای زیادی فرآیند تصویب قوانین نظارتی و پروژههای آزمایشی با محوریت فناوری بلاکچین را به عنوان بستری برای بهبود عملکرد دولت و بخش عمومی آغاز کرده اند.
نشست های آرا پلاس به همت اندیشکده های مرکز پژوهشی آرا طی شب های ماه مبارک رمضان در صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا به آدرس ararc_ir منتشر می شود.
در نشست مرکز پژوهشی آرا بررسی می شود؛
فناوری؛ ابزار جدید فهم مسائل اجتماعی
هفتمین نشست از سلسله نشست های حکمرانی فناورانه مرکز پژوهشی آرا به موضوع نقش فناوری در فهم مسائل اجتماعی می پردازد.
در این نشست که دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ رأس ساعت ۲۳ پخش می شود، دکتر محسن فینی زاده، مدیر مرکز پژوهشی بتا و دکتر علیرضا حدادی، متخصص علوم اجتماعی محاسباتی در گفت و گو با دکتر ابوطالب صفدری، نویسنده و پژوهشگر حوزه سیاستگذاری و میزبان برنامه به بررسی کاربردهای جدید فناوری های توسعه یافته کنونی در مواجهه با مسائل اجتماعی می پردازند.
نشست های آرا پلاس به همت اندیشکده های مرکز پژوهشی آرا طی شب های ماه مبارک رمضان در صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا به آدرس ararc_ir برگزار می شود.
بررسی فناوری های حکمرانی در شرایط بحران در نشست مرکز پژوهشی آرا
ششمین نشست از سلسله نشست های حکمرانی فناورانه مرکز پژوهشی آرا، شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ با موضوع «فناوری های حکمرانی در شرایط بحران» از طریق صفحه اینستاگرام این مرکز پخش می شود.
در این نشست حمید محمدعلی زاده، مدیرعامل مدرسه حکمرانی اسما و محمدحسین مسجدی، پژوهشگر علم داده به همراه دکتر ابوطالب صفدری، نویسنده و پژوهشگر حوزه سیاستگذاری ضمن تبیین الزامات مدیریت در شرایط بدآیند، به بررسی فناوری های کاربردی در مواجهه با بحران پرداخته اند. گفتنی است در ادبیات حکمرانی، شرایط بدآیند، مجموعه شرایطی است که مدیریت بحران را سخت تر از وضعیت طبیعی و پایان بحران را غیرقابل پیش بینی می کند.
نشست های آرا پلاس به همت اندیشکده های مرکز پژوهشی آرا رأس ساعت ۲۳ در صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا به آدرس https://www.instagram.com/ararc_ir/ برگزار می شود.
در نشست آنلاین مرکز پژوهشی آرا بررسی می شود؛
تغییر مسیر سیاستگذاری در ایران؛ از حکومت داری به حکمرانی
پنجمین نشست از سلسله نشست های حکمرانی فناورانه مرکز پژوهشی آرا، پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت۱۴۰۰ از طریق صفحه اینستاگرام این مرکز پخش می شود.
در این نشست دکتر میثم مظفر، پژوهشگر حوزه حکمرانی وسیاستگذاری عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام و دکتر حسین میرزایی، کارشناس حوزه دولت الکترونیک با ذکر چند تجربه موفق طراحی و پیاده سازی فناوری در کشور به تبیین جایگاه فناوری در سیاست گذاری و ضرورت های حرکت به سمت حکمرانی فناورانه در کشور پرداخته اند.
میزبانی این نشست نیز مانند سایر نشست های ماه رمضان مرکز پژوهشی آرا با دکتر ابوطالب صفدری، نویسنده و پژوهشگر حوزه سیاستگذاری است. نشست های آرا پلاس به همت اندیشکده های مرکز پژوهشی آرا در شب های ماه مبارک رمضان رأس ساعت ۲۳در صفحه اینستاگرام مرکز پژوهشی آرا به آدرس https://www.instagram.com/ararc_ir/ برگزار می شود.
Displaying 1 - 10 (of 176 posts)
صفحهها
Displaying 1 - 10 (of 176 posts)