احمد فلاحی دانشپذیر دوره آزاد حکمرانی انرژی از پروژه سیاستی با موضوع "تجدید ساختار صنعت هسته ای کشور در راستای دستیابی به اهداف عالی نظام با تکیه بر توان داخلی و استفاده از تجارب کشورها ی خارجی" دفاع کرد. به دلیل اهمیت موضوع که در حوزه هسته ای بود زمان مورد نظر برای ارائه ایشان به همراه پرسش و پاسخ به مدت ۴۰ دقیقه در نظر گرفته شد. بعد از پایان ارائه، اساتید حاضر در جلسه به طرح سوالات خود پرداختند. در ابتدا، آقای دکتر عظیم زاده که به عنوان استاد مشاور حضور داشتند، به کمبود منابع اطلاعاتی جهت جمع آوری داده های مورد نیاز اشاره کرده و خاطر نشان کردند که این پژوهش می تواند زمینه ساز سایر پروژه ها در آینده گردد.
همچنین آقای دکتر مرتضایی مدیر گروه و استاد راهنمای پروژه، به اهمیت ادبیات اشاره کردند و بیان داشتند که باید به سمت کارهای بیشتر در این حوزه و ساختار صنعت هسته ای کشور حرکت کرد. این پژوهش یک مسیر و باب برای فتح قله های بعدی است. هر چند جمع آوری اطلاعات در این صنعت بسیار سخت است.
در ادامه آقای دکتر محمدی که به عنوان نماینده اندیشکده اسما و از داوران این پروژه حضور داشتند، به حوزه سیاست گذاری و تنظیم گری در صنعت هسته ای کشور اشاره داشتند. ایشان فرمودند که باید در بحث سیاست گذاری به محدودیت ها و تحریم ها نیز توجه داشت. باید در تصمیم گیری ها متغیرهای محیطی را نیز در نظر گرفت. در پایان اساتید جهت اعلام نظر و تعیین نمره دفاع لحظاتی گفتگو کردند و نمره نهایی اعلام شد.
کارگاه "ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی به مثابه ابزار حکمرانی در کشور" با حضور دانشجویان دوره حکمرانی اقتصادی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران در روز چهارشنبه چهاردهم تیر ماه در محل سازمان سازمان اداری استخدامی کشور برگزار گردید.
در ابتدای کارگاه دکتر خسروآبادی كارشناس مركز مطالعات نظامها و فناوریهای مدیریتی سازمان اداری و استخدامی كشور ضمن خیرمقدم به حضار فرمودند: یکی از کارهای ویژه سازمان اداری استخدامی ارزیابی عملکرد است. از سال ۸۶ قانون مدیریت خدمات کشوری تصویب شد که شامل فصول مختلفی همچون جذب، حقوق و نیروی انسانی دولت میباشد. فصل ۱۱ این قانون به طور ویژه به ارزیابی عملکرد پرداخته است که به ماده ۸۱ فصل ۱۱ اشاره دارد. بر مبنای آن دستگاه اجرایی کشور موظف هستند که نظام مدیریت عملکرد را در درون سازمان خود مستقر کنند و سازمان اداری استخدامی موظف است این دستگاه ها را پایش کرده و به رئیس جمهور و مجلس ارائه کند. نتیجه ارزیابی دستگاه های اجرایی در جشنواره شهید رجایی در هفته دولت اعلام میشود و از سازمان های برتر تجلیل میشود.
در ادامه ایشان بیان کردند: دو شاخص عمومی و خصوصی برای ارزیابی وجود دارد که هزار امتیاز برای شاخصهای عمومی و هزار امتیاز شاخصهای اختصاصی است. برخی از شاخصهای عمومی شامل رضایتمندی مردم، بهره وری و تعالی میباشد.
سازمان اداری استخدامی حلقه اتصال دستگاه های ارزیاب است. برای مثال داده های دیوان محاسبات را جمعآوری کرده و مورد تحلیل و ارزیابی قرار میدهد. در این سازمان هر ساله ۲۵دستگاه اجرایی ارزیابی میشوند. میتوان بازوی سازمان اداری استخدامی در استان ها را سازمان مدیریت و برنامه هر استان معرفی کرد که در این فرایند نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. همچنین به منظور تنظیم فرایند ارزیابی، برخی از شاخصها را خود دستگاههای اجرایی پیشنهاد میدهند و برخی را هم سازمان اداری استخدامی پیشنهاد میدهد و در نهایت یک شاخص مشترک برای ارزیابی انتخاب میشود و سازمان اداری و استخدامی موظف است تا پایان بهمن ماه هر سال شاخص های ارزیابی هر دستگاه را برای سال بعد ابلاغ کند. ایشان در پایان جلسه اضافه کردند در سامانه دولت سنج که سال گذشته در جشنواره شهید رجایی رونمایی شد عموم مردم میتوانند نمراتی که به هر دستگاه داده شده است را مشاهده کنند و این گام مهمی است که در راستای شفافیت برداشته شده است.
گالری تصاویر
نخستین دوره آموزشی حکمرانی بیمه با حضور رئیس دانشگاه تهران و رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مسئولان اندیشکده سیاست پژوهی منابع انسانی اسماء و مدیران عامل شرکتهای بیمهای بزرگ کشور در دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران افتتاح شد.
سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در آیین گشایش نخستین دوره حکمرانی بیمه در دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، گفت: صنعت بیمه دارای نقش اهرمی برای همه صنایع و کسبوکارهای کشور است. ۷۰ حوزه تخصصی متنوع در صنعت بیمه وجود دارد و گستره بیمه میتواند پوشش خود را در طیف گستردهای از فعالیتها، از زندگی شخصی افراد تا شرکتهای بزرگ بینالمللی در برگیرد. بنابراین دانشگاه تهران با تمرکز بر همکاری با صنایع اهرمی تلاش دارد تا اثرگذاری بیشتری در جامعه و صنعت داشته باشد.
وی از برپایی نخستین دوره آموزش حکمرانی بیمه در دانشگاه تهران به عنوان یک لایه اطمینانبخش برای مدیریت آینده صنعت بیمه یاد کرد و گفت: در دولت سیزدهم، برطرفسازی خلاءهای مدیریتی و توسعهای در اولویتهای بیمه مرکزی قرار گرفته است.
همچنین مهندس مجید بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از اراده تمامی نهادهای ذیربط در برپایی این دوره، اظهار داشت: حرکتی جدید و مسیری طولانی پیش روی حکمرانان و راهبران آینده صنعت بیمه قرار دارد که با تکیه بر دو اصل علم محوری و تجربه گرایی، پیموده خواهد شد. رئیس کل بیمه مرکزی با تاکید بر این مطلب که صنعت بیمه با محوریت سرمایه انسانی، تعریف می شود. وی خاطرنشان کرد: آموزش در صنعت بیمه به سبب ویژگی فوق از اولویت برخوردار می باشد. ایشان با تشریح آخرین آمارهای بیمه گری در ایران از صنعت بیمه به عنوان صنعت پیشرو و سرنوشت ساز در اقتصاد کلان کشور یاد کرد و افزود: خدمت در صنعت بیمه که در بیش از هفتاد رشته بیمه ای فعالیت می کند به سرمایه انسانی کارآمد و متخصص نیاز ویژه ای دارد.
در این مراسم دکتر محمد محمدی رئیس شورای علمی دورههای حکمرانی اندیشکده سیاست پژوهی منابع انسانی اسماء با اشاره به اینکه داشتن ساختار و نهاد خوب از الزامات حکمرانی است، گفت: همه صاحبنظران متفقالقول معتقدند در یک نظام حکمرانی، اگر نیروی انسانی کارآمد، توانمند و متخصص وجود نداشته باشد قطعا آن نظام، نظام کارآمدی نخواهد شد و عرصه حکمرانی بیمه نیز یکی از حوزه های نیازمند به نیروی انسانی کارآمد است.
وی تصریح کرد: هرچند در حال حاضر ظرفیتهایی برای بکارگیری نخبگان در حوزههای مدیریتی به وجود آمده است؛ اما هنوز در این موضوع با چالشهایی مواجهیم. باید تلاش کنیم افرادی دارای تخصص با درجه استاندارد مدیریتی در تراز انقلاب اسلامی تربیت و از آنها استفاده کنیم.