مراسم رونمایی از کتاب «مدیریت عملکرد در بخش دولتی» روز سه شنبه ۱۸/۰۲/۱۳۹۷، ساعت ۱۶:۳۰ در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشی آرا؛ مراسم رونمایی از کتاب «مدیریت عملکرد در بخش دولتی» روز سه شنبه ۱۸/۰۲/۱۳۹۷، ساعت ۱۶:۳۰ در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهد شد.
دکتر محمد محمدی در رابطه با رویکردهای مهم این کتاب گفت: هدف از نگارش این کتاب تعریف و بازنگری در موضوع مدیریت عملکرد در بخش دولتی است. اهمیت مدیریت عملکرد در کارکردها و نقش های ویژه آن برای هدایت و راهبری درست، کارا و اثربخش مدیریت دولتی نهفته است. این کتاب تلاش دارد تا بر اساس مدل هایی که در دنیا و برای سالهای متمادی محل بحث و نظر بوده است نگاه جدیدی را در کشور فتح باب کند.
او ادامه داد: کاربران و بهره برداران اصلی این کتاب را می توان در دو گروه اصلی قرار داد؛ اول طراحان و مجریان نظام های مدیریتی در بخش دولتی و دوم پژوهشگران و محققان حوزه مدیریت دولتی در کشور؛ مجریان بخش دولتی می توانند با نگاه جدیدی که این کتاب برای آنها به ارمغان می آورد در ساختارها و نظامات اجرایی مدیریت عملکرد در بخش دولتی تجدیدنظر کرده و چهارچوبی عملیاتی تری را طراحی کنند. همچنین پژوهشگران و محققان مدیریت دولتی نیز می توانند با توجه به ایده های که در این کتاب آمده است مسیرها و موضوعات نو و جدیدی را انتخاب کرده و از زاویه ای جدید و جذاب موضوعات مدیریتی ویژه بخش دولتی را مورد کنکاش قرار دهند.
این مراسم روز سه شنبه ۱۸/۰۲/۱۳۹۷، ساعت ۱۶:۳۰ در غرفه نشرفوجان در نمایشگاه کتاب تهران واقع در مصلی تهران، بخش ناشران دانشگاهی، سالن s2، غرفه ۲۸۱ باحضور نویسنده، پژوهشگران و اصحاب رسانه برگزار خواهد شد.آراتتاااH
- مراسم رونمایی از کتاب « ضروریات مدیریت راهبردی» روز چهارشنبه ۱۹/۰۲/۱۳۹۷، ساعت ۱۰:۳۰ در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهد شد. به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشی آرا؛ مراسم رونمایی از کتاب « ضروریات مدیریت راهبردی» روز چهارشنبه ۱۹/۰۲/۱۳۹۷، ساعت ۱۰:۳۰ در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهد شد. عطاالله هرندی در رابطه با مهمترین عامل جذب مخاطب این کتاب گفت: کتاب «ضروریات مدیریت راهبردی» تالیف دو اندیشمند و صاحبنظر بهنام در این حوزه می باشد و یکی از سرسهای معتبر جهانی در حوزه مدیریت استراتژیک است. انگیزه اصلی که بنده و همکارم را تشویق کرد تا به ترجمه این کتاب بپردازیم، ساختار متمایز و منحصربفرد آموزشی این کتاب است. او ادامه داد: در سالیان اخیر از خلأ جدی رفرنسی معتبر در حوزه مدیریت استراتژیک بسیار متضرر شدیم و دانشگاههای ما به صورت واضح فقدان محتوای آموزشی را لمس کردند و ثمرات آن را هم در عمل و نقصانها و کمبودهایی هم که دارد، مشاهده کرده و خواهیم کرد. این کتاب، کتاب منحصربفردی در حوزه آموزشی بهویژه تدریس در دورههای کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی و MBA است. هرندی در پاسخ به چرایی ساختار متمایز و منحصربفرد این کتاب ابراز داشت: این کتاب هر فصلش با اهداف یادگیری، رئوس مطالب و یک نگاه اجمالی آغاز میشود و یک نقشه ذهنی خوبی را به خواننده میدهد و در ادامه در اواسط فصل ما کیسهای عملی و بینالمللی را مرور میکنیم و همه ی این ها به صورت مرتب با همان حوزهای که مطالبش در فصل ارائه شده، نوشته شده است. در انتهای فصل خلاصه فصل را داریم و علاوه بر خلاصه فصل، بخشهای متنوعی که به دانشجو و استاد کمک میکند تا مطالب در سطح تئوری باقی نماند و بهصورت عملیاتی و متناسب با کانتکستهای بومی تمرین شود را مشاهده خواهیم کرد. تمرینهای عملیاتی، بخش جستجو در وب، مطالعه موردی کامل و جامع، سوالهای چالشی و بحث و گفتوگوی علمی از جمله بخش های مهم این کتاب است. او افزود: کمتر کتاب آموزشی در حوزه مدیریت استراتژیک چنین ساختار جامع، کامل، متمایز و منحصربفردی دارد. در واقع می توان گفت این پکیج در مجموع در کنار هم کمک میکند که دانشجو آنچه را که در تئوری خوانده، در عمل هم بتواند تمرین کند و با توجه به شرایط و مقتضیات بومی و کانتکست کشور خودش به تمرین بپردازد، سوالاتش را بیاورد در کلاس، بحث کند، گفتوگو کند و سبب ارتقای مهارت در کنار ارتقای مفروضات علمی و دانش علمی در حوزه مدیریت استراتژیک باشد. این ساختار واقعا یک عامل برانگیزاننده بسیار خوبی بود برای آنکه ترجمه این کتاب را شروع کنیم که خدا را شکر پس از یک سال، یک سال و نیم کار مستمر، این ترجمه به اتمام رسید و یک زمان شش ماهه بسیار مفصلی را برای ویراستاری، صفحهآرایی و طراحیها و طراحی جلد و رفع اشکالات داشتیم. عطاالله هرندی در پایان خاطرنشان کرد: این مطلب با توجه حجمی که دارد، خالی از اشکال نیست و دست یاری دراز میکنیم به سوی تمامی خبرگان، کارشناسان، اساتید، صاحبنظران حوزه و دانشجویان مدیریت استراتژیک که اشکالات و ضوابط این کتاب را به ما بگویند که انشاءالله بتوانیم در چاپهای بعدی آن را برطرف کنیم و متن کتاب بهینهتر شود. این مراسم روز چهار شنبه ۱۹/۰۲/۱۳۹۷، ساعت ۱۰:۳۰ در غرفه نشرفوجان در نمایشگاه کتاب تهران واقع در مصلی تهران، بخش ناشران دانشگاهی، سالن s2، غرفه ۲۸۱ باحضور مترجمین، پژوهشگران و اصحاب رسانه برگزار خواهد شد.آراتتاااH
- مراسم رونمایی از کتاب « اوپک در عصر نفت شیل » به نویسندگی دکتر سیدمهدی پاک ذات و دکتر روح الله کهن هوش نژاد در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهد شد. به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشی آرا؛ مراسم رونمایی از کتاب « اوپک در عصر نفت شیل » به نویسندگی دکتر سیدمهدی پاک ذات و دکتر روح الله کهن هوش نژاد در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهد شد. این مراسم روز چهارشنبه ۱۹/۰۲/۱۳۹۷، ساعت ۱۳:۳۰ در غرفه نشرفوجان در نمایشگاه کتاب تهران واقع در مصلی تهران، بخش ناشران دانشگاهی، سالن s2، غرفه ۲۸۱ باحضور نویسندگان، پژوهشگران و اصحاب رسانه برگزار خواهد شد.
- مراسم رونمایی از کتاب «مدیریت عملکرد در بخش دولتی» روز سه شنبه ۱۸/۰۲/۱۳۹۷، ساعت ۱۶:۳۰ در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
- مراسم رونمایی از کتاب های «کنترل استراتژی» و «نظریه های مبانی در رفتار سازمانی» به نویسندگی دکتر وحید خاشعی در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهد شد. به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشی آرا؛ مراسم رونمایی از کتاب های «کنترل استراتژی» و «نظریه های مبانی در رفتار سازمانی» به نویسندگی دکتر وحید خاشعی در نمایشگاه کتاب تهران برگزار خواهد شد. این مراسم روز چهارشنبه ۱۹/۰۲/۱۳۹۷، ساعت ۱۶:۳۰ در غرفه نشرفوجان در نمایشگاه کتاب تهران واقع در مصلی تهران، بخش ناشران دانشگاهی، سالن s2، غرفه ۲۸۱ باحضور نویسندگان، پژوهشگران و اصحاب رسانه برگزار خواهد شد.
- شبکه سیاست گذاری ملی ایران: کتاب «اوپک در عصر نفت شیل» از تولیدات دپارتمان نفت و انرژی مرکز پژوهشی آرا که هفته گذشته در بخش دانشگاهی نمایشگاه کتاب رونمایی شد، اثری است که از ابعاد گوناگون حائز اهمیت است. تمرکز اصلی کتاب بر سقوط قیمت نفت در سال ۲۰۱۴ به دلیل ورود نفت های غیر متعارف (شیل) به عنوان یک چالش جدید برای فعالیت اوپک است. «محمد رمادی» و «وائل مهدی» نویسندگان کتاب، مدت زیادی در این نهاد انرژی دارای مسئولیت بوده اند و اطلاعات دسته اول را بدون هیچ واسطه ای در اختیار داشته اند. از همین رو نگاه تاریخ شناسانه و آسیب شناسی تصمیمات درست و غلط اوپک در طول سال های فعالیت، از ویژگی های منحصر به فرد اثر است. از سوی دیگر پیشنهادات نویسندگان کتاب برای تداوم حیات اوپک که حاصل آسیب شناسی دقیق و مرور کامل تاریخچه این نهاد است، پیشنهاداتی مهم و کاربردی است. سه سقوط مهم قیمت نفت اوپک در این کتاب به صورت دقیق زیر ذره بین قرار گرفته است. این مقاطع زمانی عبارتند از: سقوط قیمت نفت در دهه ۱۹۸۰، سقوط ۲۰۰۸ همزمان با بحران مالی جهانی و سقوط سال ۲۰۱۴. با توجه به کاهش نقش و تأثیر جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر در اوپک، به نظر می رسد مطالعه این اثر برای شناخت این نهاد مهم انرژی جهان برای مسئولان و تصمیم گیران حوزه نفت و انرژی ضروری به نظر می رسد. همچنین دانشجویان و اساتید رشته های اقتصاد انرژی و قراردادهای بین المللی نفت و گاز، برای نقش آفرینی و حضور موفق در حوزه نظری و عملی انرژی کشور، حتما به مطالعه این اثر نیازمند هستند. این اثر توسط دکتر سید مهدی پاک ذات و دکتر روح الله کهن هوش نژاد از اساتید مرکز پژوهشی آرا ترجمه و توسط انتشارات بهپویش منتشر شده است. علاقمندان برای تهیه کتاب می توانند با نشر فوژان تماس بگیرند.
- شبکه سیاست گذاری ملی ایران: با توجه به صحبت های مسئولان دولت و سفرهای اخیر وزیر امور خارجه، به نظر می رسد دولت مصمم است برجام را با طرف های اروپایی و بدون آمریکا حفظ نماید. در همین راستا در روزهای اخیر، راه حل هایی از طرف مسئولان برای حل بحران خروج آمریکا از برجام مطرح می شود. گزینه های دولت در روزهای اخیر، بسیار شبیه پیش نویسی است که Crisis Group* برای حل بحران برجام پیشنهاد کرده است. این راه حل ها چند پایه اصلی دارد: اولین گزینه مطرح شده این است که صندوقی برای پوشش ریسک تأسیس شود تا ضررهای تجار و شرکت هایی که با ایران کار می کنند را پوشش دهد. باید بدانیم جریمه اولیه آمریکا برای افراد و شرکت هایی که قانون تحریم های ایران را رعایت نمی کنند، جریمه نقدی نیست. بلکه طرف معامله با ایران از چرخه دلار خارج و در خاک آمریکا تحت پیگرد قضایی قرار خواهد گرفت. در چنین شرایطی صندوق پوشش ریسک، هیچ کمکی به حل مشکلات تحریمی ایران نخواهد کرد. از سوی دیگر در صورت تعریف جریمه نقدی در مراحل بعدی، میزان این جریمه می تواند به مقدار کل تجارت اروپا با ایران باشد و اساسا حرکت به این سمت را برای اروپا غیرممکن نماید. پیشنهاد دیگری که مطرح شده، تأسیس بانکی دولتی ویژه ایران است که با یورو کار کند. این راه حل نیز از ابتدا محکوم به شکست است. هم اکنون پنج بانک در اروپا ویژه ایران وجود دارد که همگی توسط آمریکا ایزوله شده اند و هر بانک دیگری نیز برای این هدف تأسیس شود از طرف آمریکا ایزوله خوهد شد. همچنین به عنوان راه حلی دیگر گفته می شود که یک بانک مرکزی اروپایی متکفل ارتباط با ایران باشد. هرچند ساختار بانک مرکزی در اروپا با ایران بسیار تفاوت دارد و بانک های مرکزی اروپایی به لحاظ ساختاری نیز از عهده چنین کاری بر نمی آیند، اما در صورت عدم وجود این اشکال نیز خیلی از بانک های مرکزی اروپایی وجوه عملکردی شان را به اتحادیه اروپا سپرده اند و اداره این وجوه در اختیار خودشان نیست. در کنار این مشکل، مسأله مهمتر این است که در دوران پسابرجام و قبل از وقوع بحران خروج آمریکا نیز بانک های اروپایی کاری برای ایرن انجام ندادند و میزان ال سی در ایام پسابرجام با قبل از آن تفاوتی نداشت. زیرا ترس از قرار گرفتن در لیست تحریمی اس دی ان آمریکا در مسیر مبادله با ایران، عملاً هرگونه ارتباطی را متوقف کرده بود. در مجموع به نظر می رسد با توجه به عملی نبودن راه حل های مطرح شده و نیز در شرایطی که خود اروپایی ها هم در مواردی چون فعالیت های موشکی ایران و ... با ادعاهای آمریکا همراهی می کنند، دل بستن به برجام اروپایی، از همین حالا محکوم به شکست است. و دولت جمهوری اسلامی تنها با دادن تعهداتی بیشتر در زمینه های مورد ادعای آمریکا، خواهد توانست شبه برجامی را با نسخه ای ضعیف تر از نسخه قبلی حفظ نماید. اقدامی که اقتصاد ایران را روی داربستی لرزان از مجوزهای زمان دار قرار می دهد که هر بار با تحمل مصایب زیاد در اوفک قابل تمدید خواهد بود. * کرایسیس گروپ، یک مجموعه غیردولتی بین المللی است که برای حل و فصل اختلافات مهم بین المللی راه حل ارائه می کند. منبع: eghtesadsiasi@
- شبکه سیاست گذاری ملی ایران: نشست تخصصی ارزیابی بسترهای مورد نیاز پیاده سازی اینترنت اشیا در کشور، سه شنبه هشتم اسفندماه سال ۱۳۹۶ در مرکز پژوهشی آرا برگزار شد. در ابتدای این نشست، دکتر محمد قیصری، مدیرعامل و دبیر اجرایی مرکز تحقیقات پیاده سازی اینترنت اشیا به تبیین لایه های مختلف تکنولوژی اینترنت اشیا پرداخت و بیان داشت: اینترنت اشیا چهار لایه اصلی دارد. لایه اول، لایه سنجش و سنسورها است. در لایه دوم، شبکه های ارتباطی و مخابراتی، داده های تولید شده در لایه اول را منتقل می کنند. لایه سوم، لایه پلتفرم است که در آن داده ها ذخیره سازی و تحلیل می شوند. در نهایت در لایه چهارم، داده های تحلیل شده به صورت کاربردی در قالب نرم افزارها برای کاربران نهایی قابل نمایش می گردد. قیصری در بخش دیگری از صحبت ها به زیرساخت های لازم برای پیاده سازی اینترنت اشیا در کشور اشاره کرد و افزود: فراهم بودن دو بستر به صورت همزمان برای این منظور مورد نیاز است؛ بستر فنی و بستر غیرفنی. وی در تشریح بسترهای فنی گفت: زیرساخت های متفاوتی از علوم کامپیوتر، نظیر سنسورها، ماژول ها، پهنای باند، زیرساخت های مخابراتی، بوردهای مخابراتی، فضاهای ذخیره سازی مثل کلان داده ها، بیگ دیتا، فضاهای ابری و پلتفرم های تحلیل داده برای ذخیره سازی مورد نیاز است. قیصری همچنین زیرساخت های حقوقی، مسائل امنیتی و پیش نیازهای قانونی، فرهنگی و آموزشی را از بسترهای غیرفنی مورد نیاز برای تحقق اینترنت اشیا دانست. دبیر اجرایی مرکز تحقیقات پیاده سازی اینترنت اشیا، در بخش سوم صحبت هایش، با اشاره به این که تا سال ۲۰۲۰، ۵۰ میلیون وسیله مبتنی بر اینترنت اشیا در دنیا وجود خواهد داشت، به موانع و معضلات کشور در تحقق این تکنولوژی اشاره و تصریح کرد: علاوه بر این که ذخیره سازی داده ها در کشور ما به یک معضل تبدیل شده، تحلیل داده ها گام مهم دیگری است که در آن مشکل داریم و باید به سمت آن حرکت کنیم. قیصری اضافه کرد: در حوزه رایانش ابری شرکت های بزرگی در کشور شروع به فعالیت کرده اند. اما در بحث پلتفرم های اینترنت اشیا که به وسیله آن ها داده های جمع آوری شده مورد بررسی قرار می گیرد، هنوز بسیار عقب هستیم. پلتفرم های موجود، یا مربوط به شرکت های معتبری هستند که کشور ما برای دسترسی به آن ها مشکل دارد؛ مثل پلتفرم های IBM، مایکروسافت و ... یا پلتفرم های غیررسمی و غیرمعتبر هستند که باگ های امنیتی دارند. مشکلی برای ساخت اپلیکیشن و داشبوردهای مدیریتی در کشور نداریم مهندس عیسی خوشبخت، مدیر پروژه مرکز تحقیقات اینترنت اشیا، مهمان دیگر این نشست بود که به موضوع تغییر نگاه مدیران به عنوان لازمه تحقق این تکنولوژی در کشور پرداخت. خوشبخت با تأکید بر این که هر نوع تغییری نیازمند تغییر بستر ذهنی است تا زاویه دید مربوط به وضعیت جدید ایجاد شود، گفت: تصمیم گیران حوزه های مختلف در کشور معمولا به دلیل اتکا به روش های قدیمی، زوایای دید محدود و ثابتی دارند و برای این که بتوانیم این زاویه دید را تغییر دهیم باید ذهنیت مناسب نسبت به تکنولوژی اینترنت اشیا را برای این مدیران ایجاد کنیم. وی جایگزینی الگوهای قدیمی با الگوهای جدید برای مدیران را کاری مشکل دانست و تصریح کرد: با توضیح مزایای فناوری هایی مثل اینترنت اشیا نمی توان الگوهایی که مدیران سالیان سال به آن ها عادت کرده اند را تغییر داد. مدیر پروژه مرکز تحقیقات اینترنت اشیا در بیان راهکار تغییر نگاه مدیران افزود: آنچه یک مدیر را به سمت فناوری هایی مثل اینترنت اشیا سوق می دهد، اجرای یک طرح پایلوت و مشاهده خروجی آن توسط مدیر است. خوشبخت همچنین یادآور شد: در حال حاضر کشور در حال حرکت به سمت پیاده سازی طرح های پایلوت است و در این زمینه خیلی از دنیا عقب نیستیم. وی با اشاره به آغاز یکی از اولین طرح های پایلوت اینترنت اشیا در کشور توضیح داد: در روزهای گذشته اپراتور ایرانسل، یکی از پروژه های بزرگ مبتنی بر اینترنت اشیا را جهت قرائت هوشمند و از راه دور کنتورهای گاز آغاز کرد. خوشبخت در عین حال یادآور شد: دیدن این خبر و خروجی های حاصل از این خبر و سایر اخبار مشابه می تواند دید مدیران ما را نسبت به این حوزه در صنایع مشابه باز و در آن ها ایجاد انگیزه کند. خوشبخت در بخش دیگری از صحبت هایش به توان جوانان ایرانی در این حوزه اشاره کرد و بیان داشت: وقتی صحبت از اپلیکیشن و خروج دیتا از فضای کلود به سمت درخواست کاربر می کنیم، در حال صحبت از توان نرم افزاری جوانان کشور در زمینه پشتیبانی از اپلیکیشن و داشبوردهای مدیریتی هستیم. حتی فراتر از این در حال صحبت از سیستم های اطلاعات مدیریت، اتوماسیون اداری و سیستم های مدیریت مشتری هستیم. ما به خوبی در کشور توانستیم سیستم های مدیریت مشتری را ایجاد و بومی کنیم و در حال حاضر شرکت های زیادی در این حوزه به ما سرویس میدهند. وی در پایان صحبت هایش تأکید کرد: توان نرم افزاری، انعکاسی از مهارت ما در حوزه فناوری اطلاعات است. در گزارش سال ۲۰۱۶ مجمع جهانی اقتصاد، کشور ما در حوزه مهارت های استفاده از فناوری اطلاعات رتبه خیلی خوبی در دنیا دارد. بنابراین مشکلی برای ایجاد اپلیکیشن ها و داشبوردهای مدیریت بومی در کشور نداریم. خوشبخت با بیان مثالی در این زمینه افزود: اپلیکیشن بازار، با بیش از ۲۱ هزار و ۴۰۰ اپلیکیشن فارسی، نمود این است که ما در حوزه در جایگاه خوبی هستیم و من با اطمینان می گویم ما هیچ نیازی به اپلیکیشن های خارجی نداریم. تکنولوژی اینترنت اشیا نیازمند بهبود مستمر است مهندس محمود قلی زاده، مدیر تحقیق و توسعه شرکت سامان پرداز دلتا و مهندس ارغوان ابوذرجمهری، استاد دانشگاه و فعال در زمینه حوزه های ارتباطی اینترنت اشیا دو مهمان دیگر این نشست بودند که هر کدام به بخشی از ضرورت های سخت افزاری و نرم افزاری تحقق اینترنت اشیا در کشور اشاره کردند. ابوذرجمهری با تأکید بر ضرورت بهبود ارتباطات میان دستگاه های مختلف کشور گفت: رشد تکنولوژی باعث می شود ارتباطات بین دستگاه ها هم هر روز نیازمند تکنولوژی های بالاتر باشد و بهبود تعاملات بین دستگاه ها این را می طلبد که تکنولوژی های مورد استفاده نیز بهبود مستمر داشته باشد.