در ادامه سلسله پنل های تخصصی مرکز پژوهشی آرا، اولین نشست با موضوع «ارائه الگوی توسعه صنعت بانکرینگ ایران»، سه شنبه ۱۵ آبان برگزار شد.
در این نشست که در استودیوی مجموعه پیام رسان برگزار شد، مهندس ساطعی، کارشناس ارشد حوزه بندری و دریایی، مهندس راوند، دبیر انجمن صنعت بانکرینگ ایران و مهندس امیرحسین طیبی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت مرکز پژوهشی آرا به بررسی اهمیت این صنعت و چالش های پیش روی آن پرداختند.
از مهمترین موضوعات مطرح شده در این نشست، می توان به تشریح ارکان و بازیگران اصلی حوزه بانکرینگ اشاره کرد. بر این اساس ارکان اصلی این صنعت در دو دسته دولتی و خصوصی قابل تفکیک بوده و همکاری بخش دولتی و خصوصی متضمن توسعه این صنعت است. به عقیده کارشناسان حاضر در این نشست، عملکرد بخش دولتی در حوزه بانکرینگ، در قالب عملکرد مناسب سازمان بنادر و دریانوردی ایران، شرکت ملی نفت ایران و سازمان گمرک قابل تفکیک است.
طبق برنامه ریزی اندیشکده سرآمد، بررسی موضوع توسعه صنعت بانکرینگ در قالب پنل های تخصصی، همچنان ادامه خواهد داشت. در همین راستا دومین نشست بانکرینگ سه شنبه ۲۲ آبان از ساعت ۱۶ در استودیوی پیامرسان برگزار خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این نشست ها با شماره ۸۸۸۶۳۹۶۳ تماس بگیرید.
همچنین برای مشاهده و دریافت اخبار و محتواهای مرتبط با پنل بانکرینگ به درگاه های رسانه ای مرکز پژوهشی آرا مراجعه نمایید.
@Samanetwork
شبکه سیاست گذاری ملی ایران: دپارتمان مالی و اقتصادی اندیشکده سرآمد در یکی از آخرین مطالعات خود، ضمن بررسی معضلات نظام بانکی در ایران، الگویی برای بانکداری مقاومتی تدوین و ارائه کرده است. جهتگيري کلي الگوی پیشنهادی دپارتمان اقتصادی برای بانکداری مقاومتی بر مهار تورم و ثبات قيمتها با دو رويکرد عدم سرکوب مالي و کاهش سلطه مالي دولت استوار است.
در بخش هایی از این اثر آمده است:
«بانک» یک تجربه غربی و وارداتی است، که همهی مزیتها و خوبیهای آن وارد کشور نشده، اما عمدهی مسائل و مشکلات آن وارد نظام اقتصادی کشورمان شده است.
بزرگ شدن تدريجي حجم دولت، عدم تکافوي منابع درآمدي بودجه دولت براي پاسخگويي به هزينه هاي فزاينده و توسعه ناکافي بازار سرمايه از دلايل عمده بروز «سلطه مالي» در طول دهه هاي گذشته بوده که به اشکال مختلف تبلور يافته.
یکی از اساسی ترین خطاها در مسیر اصلاح نظام بانکی در ایران این بوده که نگاه ها عمدتا به اصلاح ساختار داخلی نظام بانکی معطوف شده؛ در حالی که به نظر می رسد مشکلات اساسی نظام پولی بانکی کشور، در خارج از ساختار داخلی نظام بانکی و مربوط به روابط فیمابین دولت و نظام پولی بانکی است.
الگوی بانکداری پیشنهادی در این پژوهش، بر سه اصل استوار است:
۱) مبتنی بر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است و تلاش کرده اهداف این سیاست ها را محقق کند.
۲) با اصول و موازین اقتصاد اسلامی همراه بوده و با رعایت تمام اصول و مبانی بانکداری اسلامی تدوین شده.
۳) الگوهای موفق بانکداری در دنیا و ضعف ها و قوت های این نظامات، مد نظر طراحان بوده.
برای مطالعه کامل و دریافت فایل این گزارش به لینک زیر مراجعه کنید:
http://ararc.ir/fa/content/P101